Trăiește the american dream chiar la noi în țară!

Dacă ai fost dintotdeauna admiratorul peisajelor americane din filmele adventure & country style, cu siguranță vei fi impresionat și de acest peisaj cu note roșiatice, vegetație uscată și o perspectivă care-ți oferă liniște!

Râpa Roșie, un colț de rai din apropierea orașului Sebeș, județul Alba.

Acest mic canion al României, acest geamăn al marilor atracții turistice americane, construit dintr-o multitudine de roci roșiatice se află la doar 3 km de orașul Sebeș și reprezintă un loc cu adevărat impresionant și special, atât din punct de vedere istoric, cât și peisagistic. Acesta ascunde zeci de povești ce au prins contur în urmă cu mii de ani, adăpostește fosile încă de pe vremea dinozaurilor și este înconjurat de o atmosferă liniștitoare, în care culorile joacă rolul principal.

Perspectiva este una cinematică, iar micul canion prezintă efecte nemaivăzute pe timp de ploaie – râpa se inundă și se transformă într-o mare roșie, puțin prăfoasă, demnă de un cadru din filmele ce aduc în prim-plan Vestul Sălbatic. 😉

Acest relief este unic în România, deși este identic cu cel tipic american al Marelui Canion din Colorado, Statele Unite ale Americii; rocile care îi dau formă fiind un semn al “pământurilor rele” – “badlands”, termen folosit pentru prima dată în Dakota de Sud. Această zonă din Alba ascunde și una dintre cele mai mari peșteri dezvoltate în pământ – Gaura Hoților, un obiectiv complementar care poate face experiența “American Dream” una completă.

La final, ce ar mai trebui spus? Pune șaua și hai să fim împreună cowboy de România! P.S. nu uita de pagina noastră de Instagram care se află fix în secțiunea Contact din meniu.

Bibliografie

Imaginea 1. Accesat la: http://www.aeagency.ro/ro/Locatii-Detalii/70/58/Rapa-Rosie

Imaginea 2. Accesat la: http://www.aeagency.ro/en/Location-Details/70/58/Rapa-Rosie

Imaginea 3. Accesat la: https://www.centraldatacore.com/reference/world-view/europe/romania/

Imaginea 4. Accesat la: https://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_97687_display_comm_what_self.html

Lasă un comentariu