Descoperă un peisaj de legendă!

Here we are! Dorești încă o destinație pe lista ta bine pregătită pentru vacanța următoare? Ai venit în locul potrivit din nou! De data aceasta am pregătit un loc legat de o legendă tragică.

Pregătit să afli legenda Cascadei Cailor?

Prezentată drept cea mai înaltă cascadă din România cu una dintre cele mai provocatoare văi din țară, Cascada Cailor se află în zona deosebită a Maramureșului chiar lângă Parcul Național Munții Rodnei din Carpații Orientali.

Până a străbate drumul lung, noi deja ne-am informat referitor la nume și legendă. Ți-a stârnit deja curiozitatea, nu? Well, legenda este următoarea: un armăsar a fost atacat de un urs pe marginea platoului în timpul unei furtuni, iar animalele îngrozite au căzut și au pierit împreună. Destul de tragic, știm. Cu toate acestea, trebuie să privim partea pozitivă a poveștii. Cascada și împrejurimile sale sunt în prezent considerate drept unele dintre cele mai frumoase locuri din România!

Accesul la cascadă se face ușor, acest obiectiv turistic fiind încă o destinație mai puțin cunoscută în România. Destul de specific nouă 😉

Așadar, go for it! Experiența plină de căldură a Maramureșului este un alt bonus oferit de locația noastră.

Bibliografie

Imaginea 1. Accesat la: https://stiripentrucopii.com/2020/09/11/locuri-de-poveste-din-romania-cascada-cailor/
Imaginea 2. Accesat la: https://sacalatorim.ro/turist-in-tara-mea-cascada-cailor/cascada-cailor-borsa-maramures/
Imaginea 3. Accesat la: https://informateca.ro/cascada-cailor-muntii-rodnei-statiune-turistica-maramures/
Imaginea 4. Accesat la: https://informateca.ro/cascada-cailor-muntii-rodnei-statiune-turistica-maramures/

Lasă un comentariu